Alla inlägg under mars 2009

Av Annsofie - 9 mars 2009 08:41

Gäsp... Klockan har nyss passerat 8:30 och jag har varit vaken i snart 3 timmar... på min lediga dag!


Henke kom in och pussade mig hejdå i sängen imorse och gick sen ner för att vänta på taxin som var några minuter försenad... men så fick jag panik... slet åt mig ett par byxor och en tröja och rusade nedför trapporna och slängde mig omkring hans hals och pussade honom hårt precis när taxin stannade utanför porten! Aldrig kännt så tidigare men det var nästan som om jag fick en panikattack! Gick upp i lägenheten igen... satte mig i sängen... och så kom tårarna... helt okontrollerbart och det var knappt jag fick nån luft... å så satt jag nån timme. 1000tals tankar flög runt i mitt huvud men det som fick mig att må mest dåligt var tanken på hur resten av graviditeten samt förlossningen skulle bli om det skulle hända Henke något...


Nu kanske vissa tycker jag är helt knäpp men har blivit skrämmande känslig nu när jag är gravid och drömmer nästan varje natt mardrömmar om att bli lämnad ensam. Sen är jag juh som sagt ruskigt flygrädd och då föreställer jag mig alltid det värsta när nån i min närhet ska resa bort.

Hade varit betydligt lättare om jag visste att Henke skulle åka med ett flyg nonstop till Danmark men nu ska han först till Arlanda... sen till Danmark och sen vidare till Ålborg... dvs 3 plan ner... 3 plan hem... 6 landningar... 6 starter!


Hade precis lyckats torka bort dom sista tårarna för ett tag sen men så ringde Henke precis för att meddela att allt gått bra och att han nu var på Arlanda och väntade på att få gå ombord på flyget till Damnark! Å så kom tårarna igen... denna gång pga lite lättnad men även så finns rädslan kvar. :(


Tur att jag är ledig idag så att jag får pyssla lite här hemma och försöka tänka på annat...

Av Annsofie - 8 mars 2009 22:40

Ja som ni kanske redan märkt så blev det inge skrivandes på fredakväll... Var alldeles för trött och seg när jag kom hem! Som tur var så hade älsklingen lagat midda tills ja kom hem vilket gjorde mig sååå glad. Var bara att slänga ner sig i soffan... käka lite och mysa! :)

Vi var ganske trötta så vi la oss i sängen och kikade på film... blev "Valkyria" och kan väl inte direkt säga att den var så bra! Lite trist tyvärr! :s


Igår lördag så vart dagen inte direkt som vi hade tänkt oss... Tänkte åka på stan och leta present till mamma... käka gomidda på kvällen och mysa framför tv:n alt åka ut till mamma och pappa och hälsa på... Istället blev vi hemma hela förmiddan... jag somnade vid 15 tiden och Henke kollade på hockey fram till 18 tiden... sen åt vi soppa och varmkorv till midda (är ju inte vidare skoj att laga nått supergott då jag inte känner nån smak alls nu när jag är förkyld) Jag badade ett tag och sen såg vi Wallander och vid 23:30 bestämde vi oss för att åka in till Casinot. Var där till strax före kl3 och Henke gick 4600+ och jag 200+ så det var en rätt så lyckad kväll... iaf för Henkes del! :P Är så himla kul att sitta brevid och titta på när det går bra för honom... gosegubbsen min! :)

Hem... kröp ner i sängen och slumrade in så sött så sött!


Å så idag... Idag har vi varit ute och rännt och trotsat snöblåsten! *burr*

For in på stan en snabbis... köpte mig lite mammakläder på H&M och köpte oss lite fikabröd och begav oss hem till Henkes mamma och pappa å fikade!

Sen for vi in till Birsta och skulle försöka hitta nån present till mamma men icke sa nicke... så svårt när hon inte önskar sig nått! :s Får försöka leta vidare i veckan innan jobbet! :)

Handlade lite på Coop och sen for vi ut till mamma och pappa på midda. Pappa hjälpte oss såga till lite hyllor till badrummet och så såg vi på lite tv innan det var dags att fara hemöver.


Å nu så är vi hemma... Henke har krypit ner i badet och jag ser på lite tv... Imorgon åker han till Danmark i 2 dagar och eftersom jag själv är sååå flygrädd så är jag supernervös inför hans resa... 6 flyg ska han sammanlaggt åka på 2 dagar! :s Hua jag kommer krypa ur skinnet av nervöshet här hemma! :(


Nu ska jag ta och vika lite tvätt och mumsa i mig lite fruktsallad!


Hadé...

Av Annsofie - 6 mars 2009 11:40

... ska snart ta och bege mig utöver Birsta. Ska ev träffa mor och far och käka lite lunch innan jag börjar jobba 14:30.

Skriver väl lite mer när jag kommer hem ikväll om jag hinner! :)


Bye...

Av Annsofie - 5 mars 2009 22:00

I brist på annat att skriva så slänger jag inte lite faktatext så ni får er en liten koll på hur jag och "liten" utvecklas... Tänk va tiden går fort! :)


Vecka 29: 5 mar - 11 mar 2009


Kroppen:

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet:

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Av Annsofie - 5 mars 2009 12:41

Ja det kan jag lova att jag har fått idag!

Började natten med att sova som en gud... trots täppt näsa... Henke däremot hittade jag på soffan imorse eftersom jag tydligen hade snarkat så högt! *skratt* Blir juh så när man är förkyld! :)

Kröp ner hos honom några minuter innan det var dags för honom att kliva upp och sen käkade vi lite frulle!

Sen har jag pysslat lite här hemma... tvättat håret och ska snart se VBÅ och käka lite lunch innan det är dags att bege sig ut till jobbet... Börjar inte förrän 15:30 idag! :) *loovley*

Jobbar till 20 och sen får man bege sig hemöver igen!


Nä nu ska jag torka håret och värma på lite mat... cYa...

Av Annsofie - 4 mars 2009 23:10

Hehe... ja ni kan väl gissa vad älskligen, till min stora förtjusning, gjorde för midda idag när han kom hem... :P

_

Av Annsofie - 4 mars 2009 15:21

... Hmmm... ja idag blev jag tyvärr hemma! Skulle ha jobbat 14-18 och det känns hur proppigt som helst att inte åka eftersom det bara är 4 timmar men är man hängig så är det svårt att orka även det! :(

Bara att hålla tummarna för att jag känner mig bättre tills imorgon så jag kan jobba då!

Måste hur som helst bestämma mig nu under eftermiddan/kvällen så att jag kan ringa Björn och meddela hur jag ska göra!


Var iväg till BM imorse och allt såg bara finfint ut... Bäsen växte som den skulle och hjärtljuden var bara bra... Låg och pendlade mellan 130-140. :) Ska dit 1/4 nästa gång och sen kommer det bli lite tätare mellan besöken så då kommer det kännas som om tiden går fortare! :)


Nu ska jag ta och göra mig lite te å se om halsen blir nå bättre!


Ha en fortsatt bra dag...

Av Annsofie - 2 mars 2009 22:21

... som deltidssjukskriven! Har lite blandade känslor men mest känns det bra... för bäsens skull! :) Men kommer sakna alla mina kära arbetskamrater som jag inte hinner träffa lika ofta! :( En person kommer jag dock absolut inte att sakna... en person som aldrig tänker sig för innan hon/han öppnar munnen. En person som gång på gång trycker ner sina arbetskamrater... En person som är alldeles för dum för att fatta att hon/han inte är omtyckt pga just sättet hon/han beter sig! Dig kommer jag verkligen inte att sakna!


Hur som helst... Jobbade idag 15:15-19:15. Jobbade med Frida och Johanna... dom är så himla toppen att jobba med! :) Allt känns så himla avslappnat! *tack girlis*


Väl hemma lagade jag och älsklingen mat... Råstekt potatis, kotletter och Bea... Huuur gott som helst! :P

Å nu sitter vi och ser på Seinfield... tänka sig... ett avsnitt man aldrig har sett! *kors i taket*


Är ledig imorgon och jag har inte den blekaste vad jag ska hitta på... Kanske ska försöka bli klar med målandet i barnrummet... Skulle även va bra med lite småstädning här hemma! *hmmm* Får se vad kroppen orkar med! :)


Gonatt på er...

Ovido - Quiz & Flashcards