Alla inlägg under maj 2009

Av Annsofie - 12 maj 2009 14:22

Kom på häromdagen att jag, nu när jag varit sjukskriven, måste se till så att min lön stämmer någorlunda. Var ju på 3 heldagars kurs i mars och jag ringde runt och hade mig för att få allt att flyta på som det skulle... På jobbet sa dom att bara det var ok för försäkringskassan att jag gick upp till heltid under dessa 3 dagar så skulle det inte va nå problem... Men vad är det jag ser... Jo jobbet har juh dragit 50% av dagarna ändå... *tror jag blir gaaalen*

Så idag har jag suttit i telefonen... först pratade jag med jobbet där dom sa att det är försäkringskassan som ska betala hälften och sen pratade jag med försäkringskassan och där sa dom att eftersom det är jobbet som ska betala kursen så får dom stå för lönen helt och hållet dessa 3 dagar (vilket jag håller med om) Till slut så löste sig allt iaf och jobbet skulle betala ut dessa pengar i samband med nästa lön! *pust*

Hon jag pratade med var iof trevlig men hon lät lite halvsträng ändå och informerade mig att "så här brukar vi verkligen inte göra" å bla bla bla... Men hur ska man veta hur man ska gå tillväga när ingen man pratar med vet hur man ska göra... varken dom på jobbet eller lönekontoret... tro fan det blir strul då! *suck*


Ringde löööven förut... han hade råkat ut för en lite olycka på jobbet... En pall hade varit för högt lastad och hade vält när han skulle lasta av lastbilen så pallen hade vält över trucken där han satt så att framrutan hade gått sönder... *hua* Han hade lyckats täcka för ögonen men hade fått ett liten sår på näsan och pannan! :( Usch... var så nära från att be honom åka hem så att jag fick krama och pussa lite på honom!


Hade iaf supertrevlig igår hos svärföräldrarna... Från början skulle det bara vara dom 2, jag, Henke och Henkes farmor... som det brukar vara... men det slutade med att vi var 10 pers! :) Ruskigt trevligt som vanligt att få träffa famlijen Ljungberg dvs Henkes faster med familj! :)


Jaja... Nu ska jag hänga lite tvätt och sen ska jag ta och baka en ananaspaj! :P Sen är det bara till att vänta på att Henke ska komma hem så man får gå på en promenix!


Byebye...

Av Annsofie - 11 maj 2009 11:56

Sitter och tittar på Extreme Homemakover och i vanliga fall brukar jag försöka undvika detta program... så jädrans mycke tårar och sånt... Men idag kunde jag inte låta bli...

Idag hjälper dom en familj vars pappa var med i en bilolycka och höll på att dö samma dag som 3:e barn... hans dotter föddes... Eftersom han blev rullstolsbunden har han inte kunnat bo hemma med sin famlij på 2 år pga huset dom hade var för trångt så nu ska teamet hjälpa honom att flytta hem igen!

Å mina tårar dom sprutade... Fick panik... tänk om det skulle hända Henke nått nu när våran lilla älskling kommit... :( Var tvungen att ringa honom och be honom köra försiktigt när han ska hem ifrån Indal där han är och fixar med bubblan! :)


Sov faktiskt riktigt bra inatt...*kors i taket* Henke och jag bytte plats i sängen och tänk va en sån sak kan göra skillnad... Men man får väl inte göra sig alltför bekväm för när "liten" kommit så måste vi ev byta tillbaka igen så jag får ligga på samma sida som spjälsängen! :)


Idag fyller förrästen svärfar år så vi ska dit och äta smörgåstårta ikväll! *mmm* Längtar... :)

Men innan dess ska vi förbi Birsta en sväng och se om vi hittar en skön och inte allt för dyr solstol åt mig som jag kan ha på balkongen i sommar... Dom vi har är ju alldeles för låga i ryggen!


Nä nu ska jag ta mig en macka och ett glas saft! :)


3vlig dag på er...

Av Annsofie - 10 maj 2009 23:55

... tusen tack mamma och pappa för en toppenkväll! God mat och många glada skratt! :)

Ni är bäst!!!


Gonatt allihopa... imöra blire lite småshopping tror ja eftersom vi båda är lediga! :)

Av Annsofie - 10 maj 2009 16:08

Precis suttit och pratat med Försäkringskassan... var i akut behov av hjälp med att begära föräldrapenning. Var ju inte så lätt som jag hade trott eftersom jag även får havandeskapspenning.

Men vi lyckades räta ut iaf några frågetecken och huvudsaken var att jag fick inskickat för dom 2 första veckorna nu i Maj för sen har jag en veckans semester där jag får betalt av jobbet och sen börjar den "riktiga" föräldraledigheten! :)


Väntar på att Henke ska komma hem för då ska vi ut till mamma och pappa och käka och se på säsongsavslutningen av Wipeout! :)

Ska även ta hjälp av mamma att fixa till dom nya gardinerna till köket samt låna hennes strykjärn! :P


Nä nu ska jag ta och slå Henke en pling... så skoj att störa honom lite... Den classiska kommentaren man får nu för tiden är:

-Är du redo att åka in eller?

*skratt*

Gosesnosen min!


Ha en fortsatt trevlig sönda... byebye...

Av Annsofie - 9 maj 2009 17:08

... kommer på mig själv att vara så himla otacksam ibland... får så dåligt samvete! :(

Känner att jag kan bli sur för minsta lilla och sen är den jag blir sur och snäsig åt bara för underbara tillbaka... å sen inser jag hur dum jag varit och så mår jag dåligt! :(

Tänk att man är så dålig på att inte tänka efter en extra gång innan man öppnar munnen... För tänk om det skulle hända denna person något... och man inte skulle ha möjlighet att ta tillbaka det man sagt... Hur skulle man då kunna stå ut med sig själv?

Varför är vi så dåliga på att säga förlåt?

Varför är vi så dåliga på att säga hur tacksamma vi är?

Varför är vi så dåliga på att säga att vi älskar någon?

En dag kan det vara för sent...


Mamma jag älskar dig över allt annat på denna jord... Vet att jag är dålig på att säga det men jag skulle inte klara av ett liv utan dig...

Av Annsofie - 9 maj 2009 16:57

... bara så himla fin...


Av Annsofie - 8 maj 2009 18:58

Denna dag har varit såååå lång och tråkig! *suck*

Har inte luft ett finger och kommer förmodligen inte göra det heller... förutom att jag strax ska laga lite mat... Chickennuggets, ris, sötsursås och sallad blir det... enkelt och gott! :P

Henke kommer hem om ca 30 minuter om jag har tur... han skulle tydligen se hockey ikväll igen men idag funderar jag på om jag ska genomlida en match bara för att få ha honom hemma! :)


Nä som sagt... spisen väntar... :)

Av Annsofie - 7 maj 2009 21:34

Sitter och ser på Grannfejden... dagens program handlar om en grannfejd som utspelar sig på Vinkelvägen här i Sundsvall...

Det som är så jädrans komiskt är att innan programmet har grannarna varken pratat eller försökt komma övverrens över huvud daget... Men så helt plötsligt kommer, i detta fall den som blivit störd, på att Ja men ja kan ju ha öronproppar och jag kan ju gå ner och be dom dämpa ljudet... Det har jag inte tänkt på!

Dom senaste programmen verkar det bara som om dom som det handlar om bara är tjurigheterna själva! *pinsamt*


Nä nu har jag tråkigt så Henke får ta och komma hem... är hos en kompis och ser på hockey!


Gokväll på er...

Ovido - Quiz & Flashcards